SPELFORM

Tjejtouren spelar en ”tour” som löper över hela säsongen och spelformen är slagspel med en extra tävling gällande antal puttar (se nedan).

TOUREN

Tjejtouren Mälaren – Touren spelas vid olika tillfällen, på olika banor och man räknar sina fem bästa resultat. Det gör med andra ord inget om man inte hinner spela alla deltävlingar.

Vi är här för att träffa andra vänner och ha trevligt ihop. Vi stöttar varandra och hjälps åt att upprätthålla en trevlig stämning i bollen.

Touren består av flera rundor där man samlar in poäng till den stora finalen. Samtliga rundor spelas som slaggolf och så räknar vi antalet puttar.

Varje deltävling har också en dagens vinnare – Best Lady – samt dagens Putting Lady utöver touren som spelas över samtliga deltävlingar.

Det är bara dina fem bästa resultat som räknas på touren och på så sätt behöver man inte delta på alla deltävlingar.

Varje deltävling delar ut följande poäng:

1:a pris = 12 poäng
2:a pris = 10 poäng
3:e pris = 8 poäng
4:e pris = 7 poäng
5:e pris = 6 poäng etc
Alla får minst 1 poäng som deltagit i tävlingen.

Vi spelar slaggolf där samtliga slag räknas men maximalt 5 slag över par. Sedan drar man bort sina tilldelade slag (Spelhandicap) och det blir ditt nettoresultat. Om man delar på första pris där båda kanske får samma nettoresultat så får båda spelarna 12 poäng samma sak gäller längre ned i prislistan. Däremot så är det bara en som kan bli Best Lady så om fler får samma nettoresultat så blir den med lägst hcp dagens vinnare.

Årets sista tävling ska ge lite krydda till ledartavlan så vi kopierar PGA tourens upplägg med dubbla poäng och kör en helg tillsammans så deltävling på lördag och lagtävling på söndag. Lagtävlingen kommer att läggas upp med spel på egen boll men vi passar på att utmana Tjejtouren Stockholm.

Det kan också förekomma lite tävlingar i tävlingen för att främja kamratskap och teamkänslan i bollen som exempelvis rosa bollen eller hidden holes.

Notera att man måste ha aktivt medlemskap och officiellt handicap för att delta på Tjejtouren. EGA exakt tävlingshandicap är benämningen på exakt handicap som har underhållits genom att registrera minst 4 handicap ronder under föregående säsong. Handicapet ska också ha godkänts och justerats under den årliga handicap revisionen.

Puttningsregler
Du räknar antalet puttar och skriver upp det på scorekortet där du normalt sett skriver dina poäng i poängbogey.
Det är endast slag på greenen som räknas som puttar oavsett vilken klubba du använder. Att använda puttern utanför green kommer inte att räknas som en putt. Om du når max antalet slag på hålet blir du tvungen att plocka upp bollen så får du räkna detta som fyra puttar även om du inte hålade ut.

Om man råkar putta utanför green så räknas nästa slag inte som putt då den inte utgår från green. Däremot fortsätter räkna man vidare antalet puttar. Det vill säga summan av alla slag gjorda på green är dina totala antal puttar.

Registrering av deltävlingen

Vi har inte GIT Tävling utan varje person behöver registrera sin golfrunda på Min Golf. För att vi ska få kontroll på att alla rundor registreras så använder man Ann-Sofi eller Catarina som markör (se golfid på Tjejtouren Mälaren). De får då automatiskt ett meddelande att ronden är registrerad. Detta för att det inte ska uppstå några tvetydigheter eller handicap fusk. Om man behöver hjälp med hur man ska göra så kontakta oss så hjälper vi er.

Vi kommer att använda oss av Gamebook för att hålla koll på poäng, nettoslag och Leaderboarden men denna kommer att publiceras under fliken Tjejtouren Mälaren när säsongen är igång. Resultaten kommer också att presenteras på Facebook i vår grupp Tjejtouren Mälaren.

Prisbord

Det viktiga i detta sammanhang är gemenskapen och inte prisbordet. Vi kommer även att lotta ut priser vid finalen så alla har en chans att få med sig något litet hem.